FAQ

LARQ PUREVIS™ & MOVEMENT PUREVIS BOCA

Na koji način LARQ PureVis™ boca funkcionira?

LARQ boca PureVis™ koristi tehnologiju PureVis™ za čišćenje vaše vode i boce pritiskom na gumb. Boca se inteligentno sama uključuje svaka 2 sata kako bi očistila vodu unutar boce, kao i unutrašnjost boce.

Hoće li LARQ PureVis™ boca s izolacijom održavati vodu hladnom?

Da, izolirana boca će održati vodu hladnom do 24 sata.

Ima li LARQ PureVis™ boca jamstvo?

Na bocu LARQ PureVis™ primjenjuje se dvogodišnje ograničeno jamstvo na sve boce kupljene na www.nestiom.eu i kod ovlaštenih trgovaca. Jamstvo pokriva popravak ili zamjenu bilo kojeg neispravnog materijala ili komponente. U rijetkim slučajevima kada ne možemo popraviti ili zamijeniti neispravan materijal ili komponentu, izvršit ćemo povrat novca. Jamstvo ne pokriva probleme uzrokovane normalnim trošenjem, zlouporabom ili gubitkom/krađom boce.

Gdje mogu pronaći priručnik?

Priručnik ćete pronaći u kutiji ili ga možete preuzeti ovdje!

Što je PureVis™ tehnologija?

UV-C valna duljina koju emitira UV-C LED dioda koja se nalazi u čepu LARQ PureVis™ boce optimizirana je na spektru od 270-275 nanometara kako bi se eliminiralo do 99%* biokontaminanata kao što je E. coli razgradnjom njihove DNK prije nego dobiju priliku širiti se, poboljšavajući kvalitetu vaše vode. Ipak, LARQ PureVis™ bocu treba napuniti vodom koja je na pogled prozirna i ne sadrži nikakav fizički talog jer UV-C LED neće ukloniti i takve nečistoće iz vode. UV-C LED čip u LARQ PureVis™ boci je manji, energetski učinkovitiji, netoksičan (bez žive) i ekonomičniji u usporedbi s tradicionalnom UV tehnologijom koja se temelji na živi.

*Na temelju eliminacije 99,8% E.coli u ciklusu od 20 sekundi za sve LARQ boce.

Kako napuniti bateriju LARQ PureVis™ boce?

LARQ boca PureVis™ može se puniti putem Micro-USB-a. Priključak za punjenje nalazi se na bočnoj strani čepa. Kabel za punjenje priložen je pakiranju vaše LARQ PureVis™ boce.

Koja je razlika između Normalnog i Avanturističkog načina rada?

Normalni način predstavlja 1 ciklus čišćenja od 1 minute i isporučuje 12 mJ/cm^2 UVC u vodu i unutarnju površinu boce. Jednom dodirnite gumb na vrhu čepa kako biste aktivirali ciklus. Normalni način je pravi izbor za svakodnevnu upotrebu ako vaša voda dolazi iz pouzdanog izvora.

U Avanturističkom načinu, LARQ boca PureVis™ isporučuje veću dozu UVC: >30 mJ/cm^2. Aktivirajte ovaj 3-minutni ciklus dvostrukim dodirom gumba na vrhu čepa. Ovaj način rada je dobar izbor ako niste sigurni u kvalitetu svoje vode ili samo želite dodatno biti sigurni.

Kako funkcionira samočišćenje? Kako ga mogu prepoznati?

Samočišćenje će se aktivirati na deset sekundi svaka dva sata od zadnjeg ciklusa čišćenja (označeno lagano pulsirajućim plavim svjetlom). To je vrlo brz ciklus, tako da ga je lako propustiti!

Koliko često trebam puniti bateriju svoje LARQ PureVis™ boce? Kako ću znati kad je baterija pri kraju?

S jednim punjenjem baterija traje do 1 mjesec i praktično se puni putem MicroUSB-a. Ovo se temelji na procijenjenoj upotrebi od 3-4 ciklusa dnevno. Uz Normalni način rada baterija traje do 4 tjedna korištenja, a uz Avanturistički način rada traje do 10-12 dana. Kad je baterija pri kraju, čep će treperiti žuto prije i nakon ciklusa čišćenja kako bi vas upozorila da je napunite!

Kako da uključim ili isključim Putni način rada?

Kako biste uključili Putni način rada, pritisnite i držite vrh čepa 5-10 sekundi dok ne vidite bljesak bijele svjetlosti. Kako biste isključili Putni način rada i nastavili sa samočišćenjem, pritisnite i držite vrh čepa 5-10 sekundi dok se bijelo svjetlo ne uključi i zatreperi.

Što znače različite LED boje čepa?

Lagano pulsirajuća zelena = Punim se!

Zelena = Potpuno sam napunjen!

Lagano pulsirajuća plava = Normalni način rada

Pulsirajuća plava = Avanturistički način rada

Pulsirajuća narančasta = Sigurni način rada (kada se aktivira izvan boce ili ako je elektronika prevruća)

Žuta = Slaba baterija. Bljesnut ću dvaput prije i nakon načina čišćenja.

Crvena/ljubičasta = O ne! Nešto nije u redu. Molimo obratite nam se kako bi vam naša korisnička podrška omogućila da u tren oka ponovno počnete piti briljantno čistu vodu!

Hoće li LARQ boca održavati vodu hladnom ili vrućom?

Izolirana LARQ boca PureVis™ će držati vodu hladnom do 24 sata ili toplom do 12 sati.

LARQ boca PureVis™ bez izolacije je lakša boca s jednom stijenkom koja neće držati napitke ni hladnima ni toplima, no može primiti hladnu vodu, pa čak i biti u hladnjaku. NEMOJTE stavljati vruću vodu u ovu bocu.

Koja je razlika između izolirane LARQ boce PureVis™ i neizolirane LARQ Movement PureVis™ boce?

I izolirana LARQ PureVis™ boca i neizolirana LARQ Movement PureVis™ boca koriste isti čep i vlastitu UV-C LED tehnologiju. Razlika između njih je u dizajnu, kapacitetu, težini i konstrukciji boce.

Izolirana LARQ boca PureVis™ ima dvostruku vakuumsku izolaciju koja vašu vodu održava toplom 12 sati i hladnom 24 sata. Također ima dvobojni zaštitni premaz i dizajn s prestižnom Red Dot nagradom. 

Neizolirana boca LARQ Movement PureVis™ je lakša boca zbog svoje konstrukcije s jednom stijenkom—savršena za održavanje hidratacije tijekom avantura s ruksakom ili putovanja na posao—i ima silikonski omotač koji štiti bocu od udaraca i ogrebotina (za one koji su malo nespretni).

Mogu li stavljati led u svoju LARQ PureVis™ bocu?

Potpuno je u redu led koristiti u kombinaciji s LARQ PureVis™ bocom te ju on neće ni na koji način oštetiti. Međutim, dok se ne otopi može utjecati na učinkovitost jer može spriječiti da se UV-C LED svjetlo reflektira i dosegne određena područja boce.

Mogu li u nju staviti druge napitke osim vode?

LARQ boca PureVis™ dizajnirana je kao samočisteća boca za vodu. Ne preporučamo ju koristiti za druge napitke. Ako ipak svoju bočicu odlučite koristiti za prijenos zaslađenih pića, čaja ili kave, ručno ju operite toplom sapunicom nakon svake upotrebe.

Mogu li svoju LARQ PureVis™ bocu koristiti u ruralnim područjima i na putovanjima?

Da! PureVis™ tehnologija će eliminirati do 99%* biokontaminanata kao što je E. coli iz vaše vode i boce. Neće ukloniti teške metale ili kemikalije u vodi. O regiji u kojoj se nalazite ovisi koji zagađivači postoje u vodi, pa savjetujemo da poduzmete dodatne mjere predostrožnosti s bilo kojom LARQ PureVis bocom ovisno o izvoru vode kako biste osigurali sigurnost vode. Preporučamo punjenje iz tekućeg potoka vodom koja je bistra na pogled i bez taloga.

*Na temelju eliminacije 99,8% E.coli u ciklusu od 20 sekundi za sve LARQ boce.

Uklanja li LARQ PureVis™  boca teške metale ili fluor?

Ne, budući da LARQ boca PureVis™ ne sadrži filter, ne uklanja fizičke nečistoće iz vode. Koristi tehnologiju PureVis™  za uklanjanje do 99%* biokontaminanata kao što je E. coli iz vaše vode i boce. Ako tražite prijenosnu filtraciju koja uklanja klor i teške metale, pogledajte LARQ boce s filterom.

*Na temelju eliminacije 99,8% E.coli u ciklusu od 20 sekundi za sve LARQ boce.

Je li LARQ boca PureVis™ sigurna za hladnjak/mikrovalnu pećnicu/perilicu posuđa?

Izolirana LARQ boca PureVis™ može se čuvati u hladnjaku, ali imajte na umu da značajka ove boce s vakuumskom izolacijom s dvostrukim stijenkama neće dopustiti da vanjska temperatura utječe na sadržaj unutar nje. Neizolirana LARQ boca PureVis™ može se držati u hladnjaku kako bi se sadržaj ohladio zbog svoje jednoslojne konstrukcije od nehrđajućeg čelika.

LARQ PureVis™ boca može se prati u perilici posuđa, ali PureVis™ čep se NE smije prati u perilici posuđa i treba ga  prati ručno. Ne stavljajte LARQ boce u zamrzivač ili mikrovalnu pećnicu.

Smijem li u zrakoplov sa svojom LARQ PureVis™ bočicom?

Da, možete ju nositi sa sobom na letove no ispraznite svu tekućinu iz boce. Izoliranu i  neizoliranu  LARQ PureVis™ bocu trebate držati uz sebe ili u ručnoj prtljazi. Ne smije se prenositi u predanoj torbi/koferu zbog Li-polimerske baterije u poklopcu.

Kako da očistim svoju bocu?

Savjet #1 Brisanje područja za usta
S vremena na vrijeme isperite bočicu i čep toplom sapunicom kako biste se riješili svih nakupina oko područja za usta (prvenstveno ostataka od balzama ili ruža za usne, ulja i ostataka hrane).

Savjet #2 Poštena ispiranja
Da, vaša LARQ boca PureVis™ se sama čisti tako da ne zahtijeva svakodnevno čišćenje koje se preporučuje za obične boce za vodu. Sve dok svoju LARQ PureVis™ bocu koristite za vodu, bocu i čep (ne brinite – vodootporan je!) ne morate izapirati najmanje 3-4 tjedna. Jednostavno ju ručno operite toplom vodom i sapunicom svako toliko.

Savjet #3 Čišćenje nakon upotrebe s pićima koja nisu voda
Ne preporučujemo korištenje LARQ PureVis™ boce za kavu, čaj, mlijeko i slatke napitke, za koje je poznato da stvaraju mrlje i mogu smanjiti učinkovitost PureVis™ UV-C LED tehnologije sprječavajući odbijanje svjetlosti od elektropolirane stijenke boce. Ako odlučite koristiti kavu, čaj ili slatke napitke s LARQ bocom PureVis™, upotrijebite toplu vodu, sapunicu i četku za boce kako biste uklonili mrlje nakon svake uporabe. Time ćete osigurati da vaša boca radi s optimalnom učinkovitošću kako bi boca i voda ostali svježi.

Napomena: Uvijek napunite svoj PureVis™ čep prije pranja ili pričekajte da se potpuno osuši prije punjenja kako biste izbjegli oštećenja ili ozljede.

LARQ BOCA S FILTEROM

Na koji način LARQ boca s filterom funkcionira?

LARQ boca s filterom je prijenosni sustav za filtriranje vode koji kombinira tehnologiju Nano Zero filtera visokih performansi s besprijekornim iskustvom pijenja pod niskim tlakom. Dok pijuckate kroz slamku, Nano Zero filter iz vode uklanja niz zagađivača poput klora, olova, teških metala, žive, kadmija, čestica,…. (Filteri su testirani prema standardima NSF / ANSI 42 i 53 u nezavisnim laboratorijima trećih strana). Jedan LARQ filter za bocu zamjenjuje 300 jednokratnih boca za vodu!

Koliko se često filter LARQ boce s filterom treba mijenjati?

Ovisno o vašoj uporabi, LARQ filter trebao bi izdržati do 2 mjeseca korištenja, odnosno filtrirati do 151 L vode.

Na koji način je LARQ boca s filterom različita od LARQ PureVis™ boce?

LARQ boca s filterom koristi Nano Zero tehnologiju filtracije za uklanjanje klora, olova, teških metala, žive, kadmija, čestica i sl. dok LARQ boca PureVis™ koristi tehnologiju PureVis™ UV-C svjetla za neutralizaciju štetnih bakterija i virusa. Jedna se fokusira na fizičko uklanjanje zagađivača iz vode, a druga eliminira biokontaminante u vodi. LARQ čepovi su međusobno zamjenjivi tako da prvo možete koristiti PureVis™ čep za dezinfekciju vode, a zatim koristiti čep s filterom za uklanjanje zagađivača.

Dolazi li LARQ boca već s filterom?

Da, vaša LARQ boca s filterom dolazi s jednim (1) filterom u pakiranju.

Koliki je kapacitet LARQ boce s filterom?

Kapacitet boce od 500 ml je 430 ml.

Kapacitet boce od 740 ml je 670 ml.

Od kojeg materijala je napravljena LARQ boca s filterom?

Boca je izrađena od 18/8 nehrđajućeg čelika za hranu. Poklopac, slamka i čahura filtera izrađeni su od kombinacije silikona, polipropilena i ABS-a. Svi ovi materijali su sigurni za prehrambenu uporabu i ne sadrže BPA. Nano Zero filter izrađen je od aktivnog ugljena biljnog podrijetla tretiranog LARQ-ovim NanoZero postupkom koji poboljšava ekstrakciju teških metala.

Mogu li LARQ čep s filterom koristiti na drugoj boci PureVis™?

Da! LARQ čep s filterom moguće je koristiti s drugim LARQ bocama.

LARQ boca s filterom od 500 ml prikladna je za LARQ PureVis™ bocu od 500 ml.

LARQ boca s filterom od 740 ml odgovara:

  • Izoliranoj LARQ boci PureVis™ od 740 ml
  • Neizoliranoj LARQ boci PureVis™ od 710 ml
  • Može stati u neizoliranu LARQ bocu PureVis™ od 950 ml, ali će na dnu boce ostati mala količina vode (5%)

Je li teško piti iz slamke za filtriranje?

LARQ filteri su dizajnirani da imaju 40% manji pritisak od usporedivih filtera. To bi trebalo pružiti besprijekorno iskustvo ispijanja pod niskim tlakom, slično ispijanju smoothieja.

Koliko se često filter iz LARQ boce s filterom treba mijenjati?

Ovisno o vašoj uporabi, LARQ filter bi trebao podržati do 2 mjeseca korištenja ili filtrirati do 151 L vode.

Je li sigurno staviti LARQ bocu s filterom u hladnjak ili zamrzivač?

Ne stavljajte LARQ bocu s filterom u zamrzivač jer to može oštetiti vakumski zatvarač boce. LARQ boca s filterom može se čuvati u hladnjaku, ali imajte na umu da vakuumska izolacija s dvostrukim stijenkama ove boce neće dopustiti da vanjska temperatura utječe na unutarnji sadržaj.

Mogu li staviti LARQ bocu s filterom u perilicu posuđa?

Preporučamo ručno pranje boce, čepa, slamke i čahure filtera toplom vodom i blagim sapunom. Prije pranja izvadite filter iz čahure filtra.

Kako da očistim LARQ bocu s filtrom?

Preporučamo da svoju LARQ bocu s filterom isperete i obrišete vanjski vrh slamke za piće i silikonski jastučić svaki put kada punite bocu kako bi ona ostala u vrhunskom obliku.

Koja pića mogu koristiti za LARQ bocu s filtrom?

Preporučamo korištenje samo hladne vode ili vode sobne temperature s LARQ filtriranom bocom. Voda treba biti iz pitkog izvora vode. Ne koristiti s vrućom vodom.

Koje zagađivače vode će filter ukloniti?

LARQ filteri za boce testirani su prema standardima NSF-a (42, 53 i 401) za uklanjanje olova, klora, teških metala, PFAS/PFOS i drugih čestica. Cijeli popis možete pogledati ovdje.

Hoće li ukloniti mikroplastiku?

LARQ filter za boce uklanja male čestice, veličine do 40 mikrona.

Hoće li LARQ boca filtrirati PFA (PFOA i PFOS)?

Hoće! Ovdje pogledajte naše izvješće nezavisnog laboratorija.

Mijenjaju li filteri pH vode?

LARQ filter neće značajno promijeniti pH vode.

Kako se filter priprema za uporabu?

1. Uklonite filter iz čahure filtra i bacite tanki plastični omotač.

2. Isperite filter pod tekućom vodom 10 sekundi (provjerite da je natopljen).

3. Gurnite slamku u bazu poklopca da čvrsto stoji na svom mjestu.

4. Vratite filter u čahuru (vrh okrenut prema dolje) i čvrsto zatvorite poklopac čahure.

5. Napunite bocu hladnom vodom iz slavine ili vodom sobne temperature i zavrnite čep.

6. Pritisnite znak λ prema dolje da biste otkrili slamku i počeli pijuckati. Uživajte!

Hoće li filter ukloniti kamenac (omekšati vodu)?

Uklonit će nešto kalcija koji uzrokuje kamenac, ali glavni fokus filtra je na uklanjanju teških metala, kemikalija i hlapljivih organskih spojeva.

Mogu li LARQ bocu s filterom koristiti u ruralnim područjima?

Ne. Ne bismo preporučili punjenje LARQ boce s filterom vodom iz potoka. Ako ju želite koristiti u divljini, prvo pročistite vodu s PureVis čepom, a zatim koristite čep s filterom! Bocu koristite samo s tekućom vodom koja je na pogled bistra i nema teških taloga.

Napomena: Filter je namijenjen samo za upotrebu s pitkom vodom (iz gradske slavine). Nemojte koristiti LARQ bocu s filterom s vodom koja je mikrobiološki nesigurna ili nepoznate kvalitete bez odgovarajuće dezinfekcije prije i nakon filtracije.

LARQ TERMO BOCA

Hoće li LARQ termosica održavati vodu hladnom ili vrućom?

LARQ termosica će održavati hladnu vodu ohlađenom do 24 sata ili vruć napitak toplim do 12 sati.

Od kojeg je materijala izrađena LARQ termosica?

LARQ termosica je vakuumski izolirana s dvostrukim stijenkama i izrađena je od elektropoliranog 18/8 nehrđajućeg čelika za hranu (sadrži nikal). Ne sadrži BPA i ftalate.

LARQ PUREVIS™ VRČ

Na koji način LARQ vrč funkcionira?

LARQ vrč koristi jedinstveni proces filtracije i pročišćavanja u 2 koraka. Filter za vodu na biljnoj bazi uklanja olovo, klor, živu, kadmij, hlapljive organske spojeve, PFAS/PFOA, HAA5, lijekove i još mnogo toga. Zatim, patentirana tehnologija PureVis™ dodatno pročišćava vašu vodu. LARQ vrč vam također omogućava inteligentno praćenje životnog vijeka filtra tako da točno znate kada promijeniti filter. Nema potrebe za brojanjem dana od zadnje promjene filtera.

Kako koristiti LARQ PureVis™ vrč?

LARQ PureVis™ vrč jednostavan je za korištenje.

1. Napunite svoj LARQ vrč.
Punjenje LARQ vrča jednom rukom olakšava dopunjavanje svaki put.

2. Dodirnite λ znak
Aktivirajte PureVis™ način rada samo jednim dodirom i neka vam svojim sjajem pokaže da radi.

3. Pijuckajte i uživajte
Aaah, to je ono što zovemo čistom vodom nove generacije filtracije.

Koliko često se aktivira način samočišćenja?

Samočišćenje LARQ filtera za vodu uključuje se svakih 6 sati na 15 sekundi.

Od kojeg materijala je izrađen LARQ vrč?

LARQ vrč izrađen je od plastike pogodne za hranu, koja ne sadrži BPA i ftalate.

Koliko se često filter iz LARQ vrča treba mijenjati?

LARQ vrč ima ugrađeno inteligentno praćenje životnog vijeka filtra tako da točno znate kada trebate promijeniti filter. LARQ vrč će bljeskati narančastim svjetlom da vas obavijesti da je vrijeme za promjenu! Ovisno o vašem kućanstvu i lokalnoj kvaliteti vode, LARQ filter trebao bi podržati do 3 mjeseca upotrebe ili filtrirati do 227 L vode.

Gdje mogu preuzeti LARQ aplikaciju?

LARQ aplikaciju možete preuzeti putem App Store-a ovdje. Dostupna je samo za iOS!

Koliki je kapacitet LARQ PureVis™ vrča?

LARQ filter za vodu ima spremnik kapaciteta 1.9 L.

Po čemu se ovaj vrč s filterom za vodu razlikuje od drugih?

Tradicionalni vrčevi filtriraju kako bi poboljšali okus, ali zapravo samo skupljaju neželjene zagađivače te u uvjetima tame i vlage u konačnici čine sam filter izvorom kontaminacije biološkim zagađivačima poput bakterija. Tako tradicionalni vrčevi ubrzo ponovno zagađuju vašu vodu. LARQ vrč PureVis ide korak dalje s vitalnim drugim korakom – PureVis™ UV-C pročišćavanjem, koje sprječava rast biokontaminanata*. 

*U laboratorijskom testiranju, PureVis sprječava i deaktivira prirodne heterotrofne bakterije koje mogu uzrokovati miris i utjecati na okus vode u usporedbi s vrčevima za vodu koji nisu tretirani UV zračenjem.

Kako resetirati praćenje filtra?

Prilikom prelaska na novi filter morat ćete resetirati praćenje filtra na PureVis štapiću. Da biste resetirali praćenje filtra, to možete učiniti u LARQ  aplikaciji ili ručno držeći gumb λ 5 sekundi (indikatorsko svjetlo će zasvijetliti bijelo na 5 sekundi nakon čega će zabljesnuti plavo svjetlo).

Kako mogu napuniti bateriju LARQ PureVis™ vrča?

LARQ PureVis vrč može se puniti putem magnetskog USB punjača.

Što znače različite LED boje svjetlosnog prstena?

Lagano pulsirajuća zelena = Punim se!

Zelena = Potpuno sam napunjen!

Bljeskajuće/Trepereće zelena = Baterija pri kraju. Bljesnut ću 2 puta prije čišćenja.

Lagano pulsirajuća plava = PureVis je aktiviran.

Lagano pulsirajuća narančasta = Preostalo je manje od 20% vijeka trajanja filtera. Provjerite imate li novi filter spreman za sljedeću zamjenu! Ovdje naručite filtere.

Bljeskajuće/Trepereće narančasta = Filter treba zamijeniti što je prije moguće za optimalnu filtraciju i kvalitetu vode!

Crvena/ljubičasta = O ne! Nešto nije u redu. Molimo obratite nam se kako bi vam naša korisnička podrška omogućila da u tren oka ponovno počnete piti briljantno čistu vodu!

Koliko traje baterija LARQ PureVis™ vrča?

Potpuno napunjena baterija trebala bi trajati do 1 mjesec.

Kako aktiviram PureVis™?

Jednostavno pritisnite gumb λ na vrhu LARQ vrča kako biste aktivirali tehnologiju PureVis™ za val pročišćavanja uz pomoć netoksičnog UV-C svjetla.

Kako senzor zna da se koristi novi filter?

Prilikom dodavanja novog filtera, morat ćete resetirati PureVis štapić kako biste točno pratili volumen filtrirane vode i brzinu protoka za pametno praćenje životnog vijeka filtera. Štapić možete resetirati u LARQ aplikaciji ili ručno držeći gumb λ 5 sekundi (indikatorsko svjetlo će zasvijetliti bijelo na 5 sekundi nakon čega će zabljesnuti plavo svjetlo).

Je li sigurno LARQ PureVis™ vrč staviti u hladnjak?

Da, LARQ vrč PureVis možete staviti u hladnjak.

Je li sigurno LARQ PureVis™ vrč staviti u zamrzivač?

Ne, ne bismo preporučili stavljanje LARQ PureVis vrča u zamrzivač.

Kako da očistim LARQ vrč PureVis™ i je li ga sigurno staviti u perilicu posuđa?

Preporučujemo pranje LARQ PureVis™ vrča (može se prati u perilici posuđa!*) svaka 2-3 mjeseca kada trebate zamijeniti filter. Prije pranja LARQ vrča PureVis™, uklonite PureVis™ štapić te ga ručno operite blagim sapunom i toplom vodom. Ne brinite, PureVis™ štapić potpuno je vodootporan! Ne stavljajte PureVis™ štapić u perilicu posuđa. Također preporučujemo da PureVis™ štapić potpuno napunite svaki put kada mijenjate filter.

*Manje dijelove poput poklopca vrča, spremnika i poklopca filtera stavite u gornju ladicu perilice posuđa. NE stavljajte PureVis™ štapić u perilicu posuđa, njega se treba prati isključivo ručno.

Mogu li si natočiti vodu iz LARQ vrča i piti dok PureVis™ svjetlo još uvijek radi?

Da.

Je li LARQ PureVis™ vrč testiran?

LARQ filtri testirani su prema standardima NSF-a (42, 53 i 401) kako bi se postiglo smanjenje od >90% niza zagađivača. Ovdje možete pronaći nezavisno izvješće o izvedbi LARQ filtra.

Ima li LARQ PureVis™ vrč jamstvo?

Na vrč LARQ PureVis™ primjenjuje se dvogodišnje ograničeno jamstvo za popravak ili zamjenu bilo kojeg neispravnog materijala ili komponente. Jamstvo ne pokriva probleme uzrokovane normalnim trošenjem, pogrešnom uporabom ili gubitkom/krađom vrča.

Hoće li se PureVis™ UV-C svjetlo uključiti dok punim vrč?

Da, LARQ vrč će uključiti PureVis™ kad punite vrč (može doći do odgode od 5 sekundi). Možete ga i ručno uključiti pritiskom na gumb λ na vrhu vrča.

Koliko vremena je potrebno da se filtrira pun vrč vode?

U prosjeku treba 3-4 minute, no to može varirati ovisno o kvaliteti vode i starosti filtra.

Od čega je izrađen filter?

Filtri su izrađeni od ugljena biljnog podrijetla.

Koje zagađivače će filter ukloniti iz vode?

Budući da LARQ vrč pročišćava vodu u 2 koraka, filter će prvo ukloniti olovo, klor, živu, PFAS/PFOS, hlapljive organske spojeve i još mnogo toga. Zatim, vrč ide korak dalje koristeći tehnologiju PureVis™ za sprječavanje rasta bioloških kontaminanata*.

*U laboratorijskom testiranju, PureVis sprječava i deaktivira prirodne heterotrofne bakterije koje mogu uzrokovati loš miris i utjecati na okus vode u usporedbi s vrčevima za vodu koji nisu tretirani UV svjetlom. Cijelo izvješće pročitajte ovdje.

Hoće li filter ukloniti kamenac?

Iako će LARQ vrč ukloniti dio kalcija i magnezija, on nije osmišljen za omekšavanje vode pa neće raditi na iznimno tvrdoj vodi.

Hoće li filter ukloniti fluoride iz vode?

LARQ filteri nisu ocijenjeni za uklanjanje fluorida. Međutim, ovo je smjer za razvoj u budućnosti.

Hoće li LARQ filter za vodu ukloniti mikroplastiku?

Da, uklonit će dio mikroplastike!

Advanced filter uklanja mikroplastične čestice veličine do 40 mikrona.

Mijenjaju li LARQ filteri pH vode?

Ne, LARQ filter ne mijenja pH vode.

Što se događa s toksinima na kraju životnog vijeka filtera?

Za razliku od nekih tradicionalnih filtera, LARQ filter neće otpustiti već zarobljene toksine u vodu, ali će prestati uklanjati nove kontaminante iz vode. Toplo preporučujemo promjenu filtera prema preporuci.

Kako se postavlja novi filter?

Izvadite filter iz pakiranja i potopite ga u vodu 10 minuta prije prve uporabe. Potom postavite filter u njegov spremnik i na vrh stavite poklopac filtera. Poklopac bi trebao sjesti na svoje mjesto. Napunite rezervoar vodom iz slavine. Izlijte prvu rundu filtrirane vode.*

Prilikom prelaska na novi filter morat ćete resetirati praćenje filtera na PureVis štapiću. Kako biste poništili praćenje filtera, to možete učiniti u LARQ aplikaciji ili ručno držeći gumb λ 5 sekundi (indikatorsko svjetlo će zasvijetliti bijelo na 5 sekundi nakon čega će zabljesnuti plavo svjetlo).

*Napomena: možda ćete primijetiti nešto crne ugljične prašine u vodi prilikom prve uporabe ili nakon duljeg razdoblja nekorištenja LARQ vrča PureVis™. Ovo je bezopasni ugljen iz filtera biljnog podrijetla. Ako želite, jednostavno pričekajte da prva runda vode prođe kroz filter i prolijte ju.

Mogu li mijenjati filtere prije nego što ih treba zamijeniti?

Da, možete ih mijenjati, ali senzor neće moći točno izmjeriti prethodnu upotrebu filtra.

Zašto se poklopac za punjenje ne spušta kada punim vrč?

Kako bi se poklopac zaštitio u transportu, isporučuje se s komadom spužve ispod protuutega. Spužvu treba ukloniti tijekom početnog postavljanja!

LARQ PUTNA NAVLAKA

Smijem li oprati putnu navlaku?

Preporučamo čišćenje samo mjesta s mrljama ili da prebrišete cijelu navlaku. Nemojte ju strojno prati niti namakati u vodi jer to može oštetiti kožni remen!

LARQ SILIKONSKA NAVLAKA

Kako da promijenim silikonsku navlaku na svojoj LARQ Movement PureVis™ boci?

Uklonite i zamijenite silikonsku navlaku u 3 jednostavna koraka:

1. KORAK: Čvrsto uhvatite gornji dio boce jednom rukom, a drugom rukom provucite kažiprst kroz otvor na dnu boce ispod silikonske navlake.

2. KORAK: Stisnite i povucite navlaku kažiprstom i palcem.

3. KORAK: Poravnajte gornji otvor nove navlake s dnom boce i dlanom pogurajte navlaku prema gore dok ne sjedne na svoje mjesto.

To je to! Uspješno ste zamijenili navlaku.

Dodatni savjeti za LARQ silikonsku navlaku

#1: Lakše je poravnati navlaku prije nego što je potpuno na boci. Lagano zakrenite navlaku i bocu tako da pristaju prije nego što ih gurnete na mjesto.

#2: Pokušajte pretjerano ne povlačiti rubove navlake jer to može uzrokovati rastezanje i ružan izgled.

#3: Po potrebi očistite navlaku vlažnom krpom.

Kako da očistim silikonsku navlaku s moje LARQ Movement PureVis™ boce?

Ovisno o tome koliko vam je navlaka prljava, možete isprobati nekoliko različitih metoda čišćenja:

Vlažnom krpom od mikrovlakana ili mekom spužvom očistite navlaku samo na mjestima gdje je prljava

Ručno ju operite blagim deterdžentom za suđe i toplom vodom

Isperite ju toplom vodom i sapunom

Još uvijek imate problema? Kontaktirajte info@nestiom.eu za sva pitanja ili nedoumice.

LARQ ACTIVE LOOP

Kako da stavim Active Loop na svoju bocu?

Slijedite upute u nastavku kako biste jednostavno postavili LARQ Active Loop na svoju bocu:

Razvucite LARQ Active Loop oko vrha čistog LARQ čepa.

Lagano gurajte prema dolje dok se Active Loop ravnomjerno ne poravna oko čepa.

Uživajte u zaštićenijoj i praktičnijoj boci!

Od čega je napravljen LARQ Active Loop?

Izrađen je od vrhunskog silikona sigurnog za kontakt s hranom i dizajniran je za zaštitu vašeg LARQ čepa od udaraca, ogrebotina te štiti mikro-USB priključak od prašine i prljavštine. Kopča je izrađena od aluminija.

U kojim bojama je dostupan Active Loop?

Active Loop dostupan je u crnoj i bijeloj boji i kompatibilan je sa svim LARQ bocama.

Kako da operem LARQ Active Loop?

Prvo uklonite kopču. Potom jednostavno operite svoj LARQ Active Loop blagim sapunom i vodom.

Kako Active Loop ostane stajati na čepu?

Active Loop je dizajniran da bude malo manji od čepa, tako da kompresija istegnutog silikona čvrsto stegne čep. Prianjanje je dodatno ojačano izbočinama na unutarnjoj strani trake. Bez brige, LARQ Active Loop je opsežno testiran kako bi se osiguralo da ne sklizne s vašeg LARQ čepa!

LARQ PUREVIS™ ČEP

Smijem li prati PureVis™ čep?

Čep je vodootporan s oznakom IPX7, tako da ga možete ručno oprati ako je potrebno. Provjerite je li čep potpuno suh prije punjenja ili ga napunite prije pranja kako biste izbjegli rizik od ozljeda i oštećenja. PureVis čep nemojte nikad prati u perilici posuđa.

Koju vrstu baterije koristi LARQ PureVis™ čep?

PureVis™ tehnologija koristi Li-Polymer bateriju, sličnu onoj koju biste pronašli u svom pametnom telefonu.

DOSTAVA I POVRATI

Gdje Nestiom dostavlja?

Dostava robe se obavlja kurirskom službom na području cijele Hrvatske (s otocima) i Slovenije. Detaljnu politiku dostave možete pogledati ovdje.

Kakva je Nestiom politika povrata?

Nestiom politiku povrata proizvoda i novca možete pronaći ovdje.

Kakva je Nestiom politika zamjene?

Nestiom politiku zamjene možete pronaći ovdje.

Koliko dugo ću čekati svoju narudžbu?

Rok isporuke proizvoda naručenih s Nestiom web shopa za kopnenu Hrvatsku i Sloveniju je 3-5 radnih dana. Subote, nedjelje, praznici i blagdani ne smatraju se radnim danima. Dostava na otoke može se produljiti za nekoliko radnih dana, ovisno o rasporedu dostave kurirske službe na pojedine lokacije.

JAMSTVO

Postoji li jamstvo na LARQ proizvode?

Nudimo dvogodišnje ograničeno jamstvo za popravak ili zamjenu bilo kojeg neispravnog materijala ili komponente. Jamstvo ne pokriva probleme uzrokovane normalnim trošenjem, zlouporabom ili gubitkom/krađom proizvoda.

Gdje se nalazi serijski broj proizvoda?

Serijski broj možete pronaći na naljepnici koja se nalazi na dnu vaše boce ili na bar kodu kutije. Za LARQ vrč, serijski broj se nalazi na PureVis štapiću i kutiji. To je alfanumerički niz koji počinje s BD, BS, BC, BFDMB ili P i završava brojem. (npr. BDMB050A00001311; ili PMB00001311).